1. Windows Central Question's Avatar
    I can receive emails by 3/4G and by wifi and can send by 3/4G data. This problem existed with Windows 8.1 and still exists with W10. As I can send using the phone connection it cannot be my network settings/accounts. This applies to three email accounts and multiple wifi sites.
    05-11-2016 05:13 AM
  2. Chintan Gohel's Avatar
    I can receive emails by 3/4G and by wifi and can send by 3/4G data. This problem existed with Windows 8.1 and still exists with W10. As I can send using the phone connection it cannot be my network settings/accounts. This applies to three email accounts and multiple wifi sites.
    on those different wifi points, you are able to do browse normally and use apps normally?

    If you need additional help or have more questions or details to share, please join the site so you can reply in this thread. See this link for instructions on how to join Windows Central.
    05-11-2016 09:05 AM
  3. Mcookie's Avatar
    Thank you Chintan. Now joined! The phone performs perfectly for browsing and apps using data connection or wifi. Really odd issue.
    05-12-2016 06:00 AM
  4. Chintan Gohel's Avatar
    Thank you Chintan. Now joined! The phone performs perfectly for browsing and apps using data connection or wifi. Really odd issue.
    so when using wifi, what happens when you press sync? do the emails you want to send stay stuck in outbox folder or an error pops up or something else?
    05-12-2016 06:11 AM
  5. Mcookie's Avatar
    They get put into drafts and don't sit in the outbox. The error message simply says to check the email address and attachment size. Sending from drafts results in the same info. I have three PO3 three accounts that work with data but not wifi. Same error on all and irrespective of wifi access point - home, public etc.

    But just tested hotmail account and OK.
    05-12-2016 06:54 AM
  6. Mcookie's Avatar
    ...this must be down to outgoing server settings and my phone operator. Do you agree?
    05-12-2016 07:05 AM
  7. Mcookie's Avatar
    Duh! My fault! Outgoing server settings screwed up! Thanks for your interest.
    05-12-2016 08:25 AM
  8. Chintan Gohel's Avatar
    Duh! My fault! Outgoing server settings screwed up! Thanks for your interest.
    well, you certainly knew more than me but glad you got sorted out
    05-12-2016 09:22 AM

Similar Threads

  1. Lumia 920 updated to Build 10.0.10586.318
    By MeGa_byte_ru in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 7
    Last Post: 07-11-2016, 04:43 AM
  2. Lumia 930 with Windows 10, surround recording
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 07-04-2016, 04:55 AM
  3. Lumia 550 music playback
    By Joedels in forum Microsoft Lumia 550
    Replies: 9
    Last Post: 05-20-2016, 08:14 PM
  4. why is my groove music app not working
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 05-11-2016, 09:07 AM
  5. Windows phone 10 Soft and hard reset when can't use settings
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 05-11-2016, 05:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD