The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
  1. Binson#WP's Avatar
    Ever since the big update with the nee Keyboard and all, connection between my band and my phone have been very unreliable. This has rendered the keyboard and Cortana functions pretty much unusable.

    I am on 8.1 with a Lumia 1020. I have restarted everything and re-paired everything multiple times. Has anyone else been experiencing this?

    Thanks!
    02-24-2015 06:56 PM
  2. bittercold's Avatar
    Same here. It is with a 1520 running 8.1.
    02-25-2015 07:26 AM
  3. NeoMatrix12171's Avatar
    Same here running Windows 10 phone Tech preview on Nokia 830
    02-25-2015 01:22 PM
  4. bksalt's Avatar
    Running fine on my Lumina 635 8.1
    02-25-2015 01:33 PM
  5. kittengirl's Avatar
    Same here on a Lumia 1520.
    02-25-2015 02:33 PM
  6. idokamaroq's Avatar
    I'm gona break the "same...same here...me too..." by saying that I was hoping it was a windows 10 issue, but reverting back to WP8.1 didn't fix it, so don't waste your time trying that. I remember it doing this the day I got the band on an old OS version on my 920, but registering for DP and updating it fixed the issue. Maybe there will be an update coming soon to help with what seems to be an optimization issue that came from MSFT trying to save battery on the band by disconnecting it from the phone

    Edit: Apparently, the Health app hadn't finished installing during the restore after reverting my phone back to WP8.1. Now that it is done, my band seems to be staying connected. Someone from this article about a side effect of this issue posted that updating the Health app fixed it for them. So, for me, this could have been an issue with the app or Win10. Won't know for sure until I decide to load Win10 again, but try reinstalling the Health app and see if that helps.
    02-25-2015 09:27 PM
  7. tangledW's Avatar
    I don't mean to kick you guys when you're down, but it works fine with my 830.
    02-25-2015 09:42 PM
  8. phirefly's Avatar
    I haven't had any issues with my 1520 w/pfd. I really like the new keyboard feature too!
    02-25-2015 09:52 PM
  9. Binson#WP's Avatar
    I've been deleting and turning off other background apps. Will report back if there are any changes.
    02-25-2015 11:09 PM
  10. oldpueblo's Avatar
    Have the same. Fully updated app, then band, and since then I can't hold the action button and send commands to Cortana. Says Bluetooth not connected and when I try to use the keyboard to reply it just says connecting forever. 8.1DP/930. I just deleted and re-paired on the phone and we'll see where that goes.
    02-26-2015 12:18 AM
  11. bittercold's Avatar
    Mine seems to do it more often when I charge it.
    02-26-2015 02:04 PM
  12. Binson#WP's Avatar
    Seems better now with the recent update.
    02-28-2015 03:11 PM
  13. Likwidz's Avatar
    Mine was working fine before the last update, but with the latest update I'm having to turn off/on BT to get it to keep connection.
    02-28-2015 03:15 PM
  14. pepelepieux's Avatar
    Mine was working fine before the last update, but with the latest update I'm having to turn off/on BT to get it to keep connection.
    Me too.
    02-28-2015 05:35 PM
  15. onlysublime's Avatar
    I was having a really hard time keeping the Band connected after the update.

    So I did a hard reset (unregistered the Band, hit the factory reset, re-paired it, etc.). Took some finagling to get it to finish the pairing process with the app. But now it's 100% rock solid and doesn't disconnect. The factory reset does not revert to the old firmware but keeps the latest firmware.
    03-01-2015 08:48 PM
  16. oldpueblo's Avatar
    Seems better now with the recent update.
    Yeah the second update after the "problem update" has resolved my issues, though re-pairing might have also been a factor.
    03-02-2015 12:55 AM
  17. pepelepieux's Avatar
    I was having a really hard time keeping the Band connected after the update.

    So I did a hard reset (unregistered the Band, hit the factory reset, re-paired it, etc.). Took some finagling to get it to finish the pairing process with the app. But now it's 100% rock solid and doesn't disconnect. The factory reset does not revert to the old firmware but keeps the latest firmware.
    Thank you for the advice, it is working fine after those manips now.
    Just don t forget to erase the band from the BT list too.
    At first I did a hard reset of the band but kept the "old" band's name in the BT list. The "new" band would not connect to BT.

    Once I deleted the old band's name and started with a fresh name (it can be the same but you need to delete the previous one first) everything was up and rolling.
    Last edited by pepelepieux; 03-02-2015 at 09:43 AM.
    03-02-2015 07:55 AM

Similar Threads

  1. iPhone 6 Band update ?
    By Tim Stone in forum Microsoft Band & Band 2
    Replies: 17
    Last Post: 02-26-2015, 05:35 PM
  2. New automatic message scrolling issue
    By pepelepieux in forum Microsoft Band & Band 2
    Replies: 2
    Last Post: 02-25-2015, 04:39 PM
  3. General Video Recoding Playback Issues After Denim
    By garak0410 in forum Nokia Lumia Icon
    Replies: 2
    Last Post: 02-25-2015, 03:02 PM
  4. Fitbit for Windows Phone snags bug fixes in latest update
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2015, 06:30 PM
  5. Can I get some help with a serious issue regarding my Lumia 730 connectivity issues VIA USB?
    By Abdullah_Naeem in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 1
    Last Post: 02-24-2015, 02:09 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD