02-04-2016 09:18 PM
44 12
tools
  1. kwill's Avatar
    MY BAD, meant to say "don't believe I will execute (a hard reset) until I get the .36 update.

    kwill, Thank you for the information you provided me. I'm just so aggravated I can SCREAM (again!!!), having the worst time with my bluetooth, grrrrrr!

    Hard Reset is located in: SETTINGS => SYSTEM => ABOUT => RESET YOUR PHONE , correct?
    Ahh, got it now. Yeah, you may want to wait for the .36 update. But, who knows when it will go out (think it's Insider's only now).


    And yes, you have the right location for the hard reset. You're most welcome also.
    mtf1380 likes this.
    12-29-2015 03:49 PM
  2. Skippy07's Avatar
    Ok, so I got tired of clearing the message counts by unpinning the tile and re-adding it back, so I decided to remove the account with the issue and add it back. After doing this, I sent a couple messages back and forth between my two e-mail accounts to confirm that the issue was resolved and it is working correctly now.

    Hopefully it will continue to work correctly going forward.

    -Skippy
    12-29-2015 05:37 PM
  3. Christopher Ghalayini's Avatar
    I have the same issue but only when I pin the seperate tiles...one Hotmail an one exchange for work. This issue was resolved until last nights outlook mail/calender update...gremlin is back. so I have unpinned the tiles and only pin outlook mail...that works so far...until new update. I am a strong winmobile supporter but this back and forth not working/working apps are nonsense.
    12-29-2015 06:06 PM
  4. kwill's Avatar
    Ok, so I got tired of clearing the message counts by unpinning the tile and re-adding it back, so I decided to remove the account with the issue and add it back. After doing this, I sent a couple messages back and forth between my two e-mail accounts to confirm that the issue was resolved and it is working correctly now.

    Hopefully it will continue to work correctly going forward.

    -Skippy
    That's my problem, the email account with the issue is my Outlook account. Which apparently can't be deleted and readded. Now there was an update to Outlook Mail and Calendar, which I was sure would resolve the problem. But, it made it worse. Now my work email (which is a Gmail hosted account) and Outlook are both doing the same thing. However, I did delete and re-add the work account and that resolved the problem. But, there is no way to remove Outlook and re-add it.

    I have the same issue but only when I pin the seperate tiles...one Hotmail an one exchange for work. This issue was resolved until last nights outlook mail/calender update...gremlin is back. so I have unpinned the tiles and only pin outlook mail...that works so far...until new update. I am a strong winmobile supporter but this back and forth not working/working apps are nonsense.
    Totally with you on this one. Makes no sense that such basic things keep breaking. C'mon man! Been a supporter for a LONG time also, and it's becoming slightly frustrating.
    12-29-2015 08:36 PM
  5. indianarash7's Avatar
    everything started after the yesterday's update :(
    12-29-2015 11:40 PM
  6. Verner's Avatar
    I have done a full reset and even used Windows Device Recovery Tool. It works for a while then reverts back to not updating properly.
    This is pee-ing me off!
    :-(
    12-31-2015 05:42 AM
  7. Gelo Concepcion's Avatar
    Me too. The notifications on my yahoo tile does not go but my Gmail tile works just right.
    12-31-2015 06:21 AM
  8. mtf1380's Avatar
    Me too. The notifications on my yahoo tile does not go but my Gmail tile works just right.
    Same here.

    Actually, ALL other email tiles are working correctly (at this time), EXPECT the Yahoo Mail tile!!!!
    12-31-2015 08:55 AM
  9. kwill's Avatar
    Man, don't tell me that (that it starts acting up again after hard reset). I finally broke down and did one. All is working properly again. If it doesn't stay that way, I'm going to be seriously upset that I wasted time setting my phone up again!
    12-31-2015 12:22 PM
  10. sklinger83's Avatar
    Don't forget to upvote this bug in the feedback app. Press the power button + volume down at the same time while in the Outlook mail app.

    I think MS updated this app and headed off to New Years time off ☺. I bet they roll it back or fix it in a week or so.
    12-31-2015 12:35 PM
  11. Gelo Concepcion's Avatar
    Man, don't tell me that (that it starts acting up again after hard reset). I finally broke down and did one. All is working properly again. If it doesn't stay that way, I'm going to be seriously upset that I wasted time setting my phone up again!


    I think this one has something to do with the latest update of the mail app. It was working fine before the update.
    01-01-2016 05:46 AM
  12. mtf1380's Avatar
    I don't know who did what....But, all the notification issues seem to have fixed them selves, so it appears. I open an email with a notification, return to the Start screen and the notification count (which was correct, by the way) disappears (even for Yahoo, and MS Outlook App). I didn't do anything, but I am still on .29.

    I will update if the gremlins find where I'm hiding my phone.
    01-01-2016 12:13 PM
  13. kwill's Avatar
    I think this one has something to do with the latest update of the mail app. It was working fine before the update.
    I thought the same. But, I flashed my phone with WRT which put me back on the .29 release (instead of .36). When all apps installed, it updated my mail app to the latest update (could tell because there's the undo button when you delete an email). All has been fine since, tiles updating properly as emails are read.

    I don't know who did what....But, all the notification issues seem to have fixed them selves, so it appears. I open an email with a notification, return to the Start screen and the notification count (which was correct, by the way) disappears (even for Yahoo, and MS Outlook App). I didn't do anything, but I am still on .29.

    I will update if the gremlins find where I'm hiding my phone.
    Maybe it is just being on .29 that keeps the problem from surfacing. Were you ever on .36?
    01-01-2016 10:38 PM
  14. mtf1380's Avatar
    Maybe it is just being on .29 that keeps the problem from surfacing. Were you ever on .36?
    No, never on .36.

    But did suffer the Outlook Banner notification issues for a while, until yesterday morning, to be exact! Hopefully we have seen the last of that problem:)...NEXT!
    01-02-2016 10:02 AM
  15. kwill's Avatar
    No, never on .36.

    But did suffer the Outlook Banner notification issues for a while, until yesterday morning, to be exact! Hopefully we have seen the last of that problem:)...NEXT!
    Ok, I thought that was the case. I'll probably go ahead and put the .36 Insider build back on as it seems the email live tile problem isn't related to the OS build. We'll see.
    01-02-2016 02:02 PM
  16. dowland's Avatar
    I've been on .36 for a while when this issue started happening... Had been doing it for a few weeks... However it appears to have been working correctly for the last few days, I've done nothing to the phone other than the email and calendar update looks like it was automatically applied recently... So for me at least on .36 the update of the email and calendar app appears to have fixed the issue (touch wood)!.
    01-04-2016 09:13 AM
  17. Derausgewanderte's Avatar
    Mine is still not OK even on .63 build that came out today. It's been like this for weeks now. Seeing that it even came back for some after a hard reset I am not doing that just yet. Outlook live tile from my outlook account is not updating to 0 unread emails after opening the tile. It just keeps counting up until I unpin and repin the inbox. All tiles of my other accounts (att, 2 gmail) are working fine.
    01-08-2016 09:08 PM
  18. sklinger83's Avatar
    Seems fixed for me after the latest Outlook and calendar update.
    02-02-2016 10:26 PM
  19. kwill's Avatar
    The only thing that resolved it for me was a hard reset unfortunately. It hasn't come back again though since.
    02-04-2016 09:18 PM
44 12

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 12-22-2015, 02:58 PM
  2. Default tile transparency
    By Quezacot in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-2015, 06:32 AM
  3. How do I pin the Outlook to the taskbar?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 12-22-2015, 04:45 AM
  4. Delete Cached Content of People Live Tile?
    By the-scotsman in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 3
    Last Post: 12-21-2015, 07:22 PM
  5. Strange window from tablet mode to desktop mode
    By Brownartist in forum Microsoft Surface Pro 4
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2015, 04:19 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD