1. Andy Dunikowski's Avatar
    No problems until recently. I've noticed at Home & Work where I spend 90% of my time the WiFi has not connected (and I end up using my Data Plan). So once I notice it I have to connect manually and its fine. Both networks show up in advanced at "known".

    Is this a "bug" caused by a recent update?

    Sorry about the double post... failed attempt at editing.
    Last edited by Andy Dunikowski; 01-15-2014 at 11:05 AM. Reason: Double Post
    01-15-2014 11:03 AM
  2. Himanshu Chowdhary's Avatar
    have to connect it manually ? what do you mean my manually andy ?
    01-15-2014 11:14 AM
  3. gvp 1995's Avatar
    I noticed something strange this morning too. I was listening to the internet radio, but was not sure if my WiFi was On (did some tests yesterday, and had to turn it off). It happened to be On. In a second or two it showed "connected" at the same time the radio stopped! I re-connected the radio, and this time it took much longer to buffer, which gave me a vague suspicion it went through LTE before... Have to test more to be sure what is going on.

    What would be a good test for this?
    01-15-2014 11:50 AM
  4. Andy Dunikowski's Avatar
    have to connect it manually ? what do you mean my manually andy ?
    Go to "Settings" > WiFi > choose the network and it connects.
    01-15-2014 12:12 PM
  5. Himanshu Chowdhary's Avatar
    Go to "Settings" > WiFi > choose the network and it connects.
    even I have this problem on my Lumia 920, now I have black from past 2 days I haven't seen the same problem. its rarely occurs (2-3 times in a month) and that too when I am far from my router.
    01-15-2014 12:19 PM
  6. Ixia's Avatar
    Mine does connect automatically and I wish it wouldn't. It picks up BT pay to use WiFi when out and about, when I was trying to use cellular, so I have to keep switching off my WiFi to get rid of the BT home page.
    01-15-2014 12:51 PM
  7. Bry65Can's Avatar
    The issue I am having is that my Lumia 920, with the new Black upgrade, will not connect to a secure wifi network. It connects fine to a open (guest) wifi network. Everything else I have seen about this issue is that it is a problem with the router. However, every other device I have connects perfectly fine. Any update on the issues in this thread?
    02-20-2014 08:18 PM
  8. the_dread's Avatar
    WP8 does not connect to certain wifi security systems (wep?). You should be ble to find details on Goigle. I had to change my router settings to a stronger security system so my 1020 would connect. Works great now.
    03-01-2014 05:51 AM
  9. MikesChevelle's Avatar
    same issues for me, when I get home mine shows connected but I have to toggle wifi to get it to actually get anything from it. My wifi is very secure.........
    03-01-2014 10:58 PM
  10. Stevietoo's Avatar
    I am having the same issue - Microsoft Lumia phone won't automatically reconnect to the home wifi, I have to select it and say 'connect'... and so I am using up my mobile data without knowing it.
    Any fixes?
    01-15-2016 07:35 AM

Similar Threads

  1. WiFi no automatically Connecting to known netbooks (home & work).
    By Andy Dunikowski in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 5
    Last Post: 09-05-2014, 12:50 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 01-15-2014, 08:35 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-15-2014, 11:04 AM
  4. Unofficial Feedly client, Pheeb gets a tune up and right-to-left support in new v1.1
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2014, 10:00 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD