The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
10-20-2016 02:48 AM
212 123 ...
tools
  1. Jonnie LasVegas's Avatar
    Just started happening today. I go to lock my phone and it does nothing. Still powers off if I hold it down, but won't lock screen.

    Also all of my quick toggles disappeared from my notification center. Just left blank grey spaces. Tried setting them up again, but no go, still blank spaces. Restarted phone and that didn't help. Hard reset is completely out of the question.

    Anyone else experience this or have any tips? AT&T 1520 with dev preview, cyan.

    Edit - Just as soon as this posted the toggles were back. Not sure what happened there.

    Edit- adding this because it is the ONLY thing that worked for me! Thanks again shylent!

    This worked for me : Turn of automatically set time and date => soft reset => wait for it to start up, then go into settings again and manually enter time and date.
    For some reason after the soft reset my date and time went to November 24 9:37 AM
    Hope this helps everyone while MS fixes this
    Edit again - The fix I've quoted is a temporary workaround. You may have the problem resurface.
    Last edited by Jonnie LasVegas; 01-01-2015 at 01:20 PM.
    rferrara90 likes this.
    12-19-2014 01:36 PM
  2. NuAngel's Avatar
    Other threads I've seen suggest that this may be related to the latest update to the "GLANCE" app. Try uninstalling and see if that makes a difference? Or perhaps wait for next update to the app? Check the general Windows Phone 8.1 forum for more threads on the topic...
    Last edited by NuAngel; 12-19-2014 at 01:46 PM. Reason: Correction, glance, not gestures
    Jonnie LasVegas likes this.
    12-19-2014 01:40 PM
  3. Flytetymex's Avatar
    Holy crap this just happened to me. Power button is unresponsive. I reset the phone and nothing happens. Power button is useless. Have you guys downloaded anything recently? I just finished downloading the official "the Chive" app. Uninstalled it and nothing
    12-19-2014 01:43 PM
  4. Jonnie LasVegas's Avatar
    Holy crap this just happened to me. Power button is unresponsive. I reset the phone and nothing happens. Power button is useless. Have you guys downloaded anything recently? I just finished downloading the official "the Chive" app. Uninstalled it and nothing
    Same here! Just got the chive app and this started happening!
    12-19-2014 01:51 PM
  5. Flytetymex's Avatar
    I uninstalled it and it is still acting all wonky
    12-19-2014 01:54 PM
  6. Jonnie LasVegas's Avatar
    Other threads I've seen suggest that this may be related to the latest update to the "GLANCE" app. Try uninstalling and see if that makes a difference? Or perhaps wait for next update to the app? Check the general Windows Phone 8.1 forum for more threads on the topic...
    So I go to uninstall glance to see if this is the problem, and it has literally disappeared from my phone!!!! But it's still functioning on my phone. No app, but my phone still has glance there when I lock it. Now my Windows 8 PC won't even recognize it when I plug it in. Was going to save my stuff before it gets worse, but I guess it already has!

    Going a bit crazy.

    Edit - glance is in settings, I'd forgotten. Gonna mess with those settings see what I can do.
    12-19-2014 01:55 PM
  7. Flytetymex's Avatar
    After every reset something different doesn't work. Some resets the toggle switches aren't there in the notification center and sometimes they are. Also when I go to settings and start scrolling, sometimes it'll start freezing and half the descriptions below the different settings categories aren't there. And sometimes it works fine for a while up until it locks. Then back to square one.
    12-19-2014 01:59 PM
  8. Jonnie LasVegas's Avatar
    After every reset something different doesn't work. Some resets the toggle switches aren't there in the notification center and sometimes they are. Also when I go to settings and start scrolling, sometimes it'll start freezing and half the descriptions below the different settings categories aren't there. And sometimes it works fine for a while up until it locks. Then back to square one.
    Yep, same here. Also phone won't stay shut off, just automatically restarts itself!
    12-19-2014 02:00 PM
  9. Harrie-S's Avatar
    Guys there is another thread which has "hard" evidence that this is due to a home training app. Did you install this kind of app? And try to find this thread.
    12-19-2014 02:01 PM
  10. Jonnie LasVegas's Avatar
    Guys there is another thread which has "hard" evidence that this is due to a home training app. Did you install this kind of app? And try to find this thread.
    No, nothing of the sort. So back to square one, unfortunately.
    12-19-2014 02:02 PM
  11. Flytetymex's Avatar
    Resetting mine now
    12-19-2014 02:09 PM
  12. wpfan86's Avatar
    Having the same issue. Hopefully we can get a cause and solution pinpointed soon.
    12-19-2014 02:21 PM
  13. wpfan86's Avatar
    Update: It is now worse. Capacitive buttons now intermittently unresponsive, action center inaccessible.

    If anyone has found a solution, please post!
    enduracell likes this.
    12-19-2014 02:28 PM
  14. Jonnie LasVegas's Avatar
    Update: It is now worse. Capacitive buttons now intermittently unresponsive, action center inaccessible.

    If anyone has found a solution, please post!
    We need a solution. Everybody please post any and all issues so we can piece together what's going on.
    12-19-2014 02:50 PM
  15. Flytetymex's Avatar
    I guess that Chive app ****ed things up in the way the phone boots up or sets **** up. I already reset mine and everything seems to be acting normal. Now its just a matter of waiting 2 or so hours to finish downloading all the apps and stuff
    12-19-2014 02:51 PM
  16. wpfan86's Avatar
    We need a solution. Everybody please post any and all issues so we can piece together what's going on.
    Installed chive app and this problem began within an hour or so after. App is now uninstalled, but problem persists. Soft reset did not help (though multiple attempts have been made).
    12-19-2014 02:58 PM
  17. Flytetymex's Avatar
    I had to do the hard reset method or you could do it also through the settings menu "About Phone - Reset phone". I don't quite understand why the app has so many high ratings. I guess it may be just a 1520 issue
    Last edited by Flytetymex; 12-19-2014 at 03:09 PM. Reason: Wanted to add additional content
    12-19-2014 03:09 PM
  18. wpfan86's Avatar
    No, I'm on a Lumia 920, so it's definitely not just a 1520 issue. I wonder if Windows Central is aware of the problems that have arisen as a result of installing the app.
    12-19-2014 03:15 PM
  19. OcelotAlpha's Avatar
    Happened on my Lumia 1020 as well.
    12-19-2014 03:17 PM
  20. Flytetymex's Avatar
    Still don't understand all the five star ratings. Very barebones app. Weird
    12-19-2014 03:18 PM
  21. Abdullah_Naeem's Avatar
    Same issue happened with me after i installed navmii app yesterday. Have to do soft reset after every 2-3 hours when the lock screen button goes numb
    12-19-2014 03:21 PM
  22. Jonnie LasVegas's Avatar
    Just had Cortana randomly pop up on her own. Got me excited, thought I had the Hey Cortana feature sneak in, lol! Just more random weirdness after dl'ing the chive app or glance update.
    gpobernardo likes this.
    12-19-2014 03:24 PM
  23. hurkanasmaci's Avatar
    I don't think its the glance update. It has been days since i downloaded it and nothing happened. Today, apx 2 hours ago i've downloaded theChive app and it messed up my phone. Now the power button is not working properly, it just works when i long press. Other than that the phone is laggy and the keyboard is acting weird. Oh and also my pc is not finding my phone.

    Edit: Now the brightness is stuck on low. I can't change it.
    Jonnie LasVegas likes this.
    12-19-2014 03:29 PM
  24. Flytetymex's Avatar
    How do we report the app to microsoft so they can remove it?
    12-19-2014 03:35 PM
  25. gpobernardo's Avatar
    It appears to be caused by a lag, especially those when the phone is processing data (e.g. during or right after installing/uninstalling an app, or just a few moments after powering your phone up from a complete power down (not a mere screen lock)). It would, therefore, appear to be connected to a recently installed app, but chances are that they are not.

    If you've got a lot of live tiles pinned (like me where I have over 50 tiles, 20+ of which are allowed to run in the background and 8 of which are scheduled to update regularly), chances are that the lag would occur when these apps update their tiles simultaneously*.

    My quick toggles disappear every time I restart my phone a few moments after the said restart, but they return a few moments later anyway. Power button responsiveness, however, is not affected right after restarting, but it seems to be affected by the data-processing-related lag.

    *- An improvement on this would be the staggering of the tile updates - an OS update we could look forward to in future releases.
    12-19-2014 03:38 PM
212 123 ...

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 12-31-2014, 04:28 AM
  2. copied photos from laptop are not visible in phone lumia 925
    By nijeshkn14 in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 4
    Last Post: 12-20-2014, 11:41 AM
  3. TheChive launches 'probably the best app in the world' for Windows 8.1 and Windows Phone
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-19-2014, 07:34 PM
  4. How do I unlocked my GSM phone with an indicator light?
    By clulesstx in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-19-2014, 01:38 PM
  5. Time is running out! Save 20% on Windows Phone cases, chargers, Bluetooth and more
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-19-2014, 12:30 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD