1. ryan andrews's Avatar
    Having trouble sending picture messages :(

    -My wifi is turned on and connected to my house internet
    -My data connection is also turned on (side question -- When I see the letters LTE next to the data signal, what does that mean?)
    -I do not have battery saver on.

    Can anyone think of a reason as to why my pictures won't send? I've tried going into the camera roll and 'sharing' it...and ive also tried going into the message thread with my friend clicking 'attachments' and adding it that way. Neither way works :( help!
    03-18-2013 09:09 PM
  2. Skeet1981's Avatar
    Hey buddy. What phone are you using?
    03-18-2013 09:29 PM
  3. Laura Knotek's Avatar
    What carrier do you have?

    What carrier and device do your friends have?

    Does this happen with all picture messages, or does it only happen with some of them? If it only happens with some, which carrier/device are your friends using?
    03-18-2013 09:33 PM
  4. HeyCori's Avatar
    Did the problem just start or were you able to send picture messages before?
    03-18-2013 10:06 PM
  5. ryan andrews's Avatar
    I'm using a Nokia Lumia 822 and I'm on verizon.

    I ended up turning off and then turning on the phone and the messages started sending again. This is the first and hopefully the last time that it happens. Thanks for checking in dudes
    03-18-2013 10:33 PM
  6. unstoppablekem's Avatar
    03-18-2013 10:45 PM
  7. stmav's Avatar
    My wife has that happen on her Arrive every now and then. What gets it working for her is to go to settings, then cellular, turn data connection off then back on again. Then she can send and receive pictures.
    03-18-2013 10:50 PM
  8. mtbpebble's Avatar
    I came across this thread as I've just had a similar issue. And I believe the solution is to turn your wifi off and make sure only your mobile data is turned on.
    When I did this I managed to send a picture message to my Mum. It wouldn't send when the data was turned off (wifi and mobile data off) and it wouldn't send when only wifi was turned on. It sent when just mobile data was turned on. (when you have wifi and mobile data both on the phone will automatically use wifi instead of mobile data I believe). Just thought this might help others experiencing similar problem.
    04-25-2013 05:13 AM

Similar Threads

  1. unable to recieve or send picture messages -service is TMOBILE
    By helpmeplease2 in forum Windows Central Archive
    Replies: 18
    Last Post: 04-23-2013, 11:46 PM
  2. Cannot Send Picture Messages
    By Keith Wallace in forum Windows Phones
    Replies: 4
    Last Post: 12-10-2012, 05:43 PM
  3. Sending Picture MMS messages issue
    By Trader05 in forum Other Operating Systems
    Replies: 3
    Last Post: 04-27-2012, 11:05 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD