no internet access from laptop wifi (virtual router) even though connected

Preet1492

New member
Aug 25, 2013
9
0
0
Visit site
i learned from somewhere that my lumia 520 does not detect ad-hoc wifi connection from a personal laptop.so i downloaded a much talked mhotspot software from the web to create a virtual router.So when i created a wifi network through my laptop using this software my lumia 520 detected the wifi connection as well as successfully connected to it but when i tried to access internet by opening nokia store .. unfortunately no success in that.Hence although i was connected to wifi i didnt have internet access.:eck::eck::eck::eck::eck:

Much to my disappointment my brother's E63 also detected wifi, successfully connected to it and woosshhhh got internet access too:shocked::shocked::shocked:.so here i am with a brand new nokia smartphone being overpowered by older nokia not so smartphone..:crying::crying:
please provide me suggestions to come over this problem so that me too can enjoy the benefit of unlimited broadband internet of my laptop over my cell phone:confused::confused::confused:
 

TechFreak1

Moderator
May 15, 2013
4,611
5
38
Visit site
same here.. left me wondering why there is no internet access on my device although nokia E63 is having the same... are there any other imp settings that i may be missing ??

I'm even more confused now lol.... i was not refering to the virtual router but the one connected to your physical router. A little more information on your internet set up would be more helpful. I.e are you connecting your laptop to a ethernet only router via ethernet cable or using a usb cable modem on your laptop?
 

Preet1492

New member
Aug 25, 2013
9
0
0
Visit site
solved ... a third party antivirus firewall was blocking internet access through virtual router.. it was treating virtual router software(mhotspot) as a malicious software.. .
 

chirag_1987

New member
Oct 27, 2013
1
0
0
Visit site
solved ... a third party antivirus firewall was blocking internet access through virtual router.. it was treating virtual router software(mhotspot) as a malicious software.. .
how you solved it??
I have no antivirus, android phone is getting internet access but lumia 720 doesn't. Do you have any solution.
Thanks in advance
 

noddynd

New member
Feb 3, 2014
2
0
0
Visit site
try enabling intel wifi or any other wifi driver from windows firewall setting, may be it will work. worked for me. all the bst :)
 

Miraz Syed

New member
Sep 1, 2016
1
0
0
Visit site
Thanks! I was having the problem with the virtual network being created but me not being able to connect, I turned my firewall off and BOOM, instant access! Thanks a bunch man from 3 years ago! haha
 

Members online

Forum statistics

Threads
323,804
Messages
2,244,422
Members
428,132
Latest member
michaeaughn