1. SoCalBigL's Avatar
    I sometimes run Belarc Advisor to monitor the users and logons on my computer (Windows 8 Home Premium upgraded to Windows 10). I hadn't ran Belarc in over a year, but noticed yesterday that my administrator account had a "domain logon" about 11 months ago. I thought this was suspicious, so I created a new administrator account and deleted the old one. I reran Belarc Advisor, and it now indicates a Windows Manager domain logon ("DWM-1", "DWM-2", or "DWM-3") occurring each time I log in to my new administrative account.

    Does this indicate that my computer is hijacked? When I view my computer name and workgroup in the Contol Panel, it doesn't indicate that I'm part of a domain. But what do these domain logons indicate? I've had the computer for almost 5 years, and Belarc noted the first domain logon less than a year ago.
    12-16-2015 10:14 AM
  2. Pete's Avatar
    A quick Bing shows that it's part of Windows 8 Windows Desktop Manager functionality

    windows-8 : Certain process running under username "DWM-1" and "ANONYMOUS LOGON" - Super User
    Harrie-S and HeyCori like this.
    12-16-2015 10:22 AM
  3. SoCalBigL's Avatar
    OK, thanks! It's strange that I hadn't seen it in the Belarc Advisor logon reports until relatively recently - but perhaps I just didn't notice it before. So you don't think there's any possibility of a security threat? Another thing that worried me is that it started right after I switched over to Webroot SecureAnywhere, whose firewall has limited functionality with Windows 8 and 10 (I just found that out this week when I realized none of their advanced firewall options were available).
    12-16-2015 07:28 PM
  4. Pete's Avatar
    Yeah, you're fine, no problem with this logins, but I agree that it's a bit confusing. Certainly good practice to find out what these odd things are though
    12-17-2015 12:53 AM
  5. SoCalBigL's Avatar
    Thanks so much!
    Pete likes this.
    12-17-2015 07:23 PM

Similar Threads

  1. which setting on band 2
    By bksalt in forum Microsoft Band & Band 2
    Replies: 6
    Last Post: 12-17-2015, 09:51 PM
  2. GPS is not working in my Lumia 535.
    By Tejaswi Teju in forum Microsoft Lumia 535
    Replies: 4
    Last Post: 12-16-2015, 10:39 AM
  3. At long last, Firefox has finally gone 64-bit on Windows
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-16-2015, 10:11 AM
  4. Why did the new Windows 10 update slow down my computer?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 1
    Last Post: 12-16-2015, 10:03 AM
  5. Why can't I get my Go Daddy account emails on Outlook or Windows 10 mail?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 12-16-2015, 09:37 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD