The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
04-16-2015 10:04 PM
50 12
tools
  1. xArgieboy's Avatar
    Hello everyone, i'm seeking help about Wi-Fi connection on my Lumia 720 with 8.1DP. Everything works fine but, time to time, I have "limited" Wi-fi (it connects to the network but doesn't have internet conection). In other devices works well such as Lumia 710 or a notebook so is not my Wi-fi modem/router. I thought it was because of the date at first (like twitter doesn't work when you have date+time wrong) but now I set up everything and still happens. Any ideas? Thanks very much.
    05-14-2014 12:54 PM
  2. xandros9's Avatar
    Have you tried standard troubleshooting things like a soft reset? (press and hold power + volume down until the phone restarts)

    (Random note - I think the "limited" Wi-Fi text is new in 8.1, I don't think I've ever seen it on my 920 pre-8.1 on my schools often-flaky network. Although my laptop often complained. Anyone confirm?)
    xArgieboy likes this.
    05-14-2014 03:46 PM
  3. PepperdotNet's Avatar
    I see this about once a day on my 1020. Only a reboot will fix it.
    xArgieboy likes this.
    05-14-2014 03:55 PM
  4. xArgieboy's Avatar
    @xandros9 Exactly. I don't know if in WP8.0 happened since the Wi-Fi connected icon didn't show up all the time like in 8.1 and didn't have the action center to do a fast look at the connection.

    @PepperdotNet I just wait a little bit and it fixes by itself after a while.
    xandros9 likes this.
    05-15-2014 11:27 AM
  5. worldspy99's Avatar
    I have the same issue on my 810 and also yesterday it would not connect to the Wi-Fi in the gym...quite annoying....
    xArgieboy likes this.
    05-15-2014 12:37 PM
  6. xArgieboy's Avatar
    Well I'd like to have response from more people. If this is ... let's say "massive" it should be checked on.
    05-15-2014 11:25 PM
  7. lpforthewin's Avatar
    I have noticed it happening a few times recently when it seems to have a weak connection. I never noticed it in WP8 either.
    xArgieboy likes this.
    05-16-2014 04:42 AM
  8. xArgieboy's Avatar
    Thank you for your response.
    05-16-2014 11:26 PM
  9. Lackooo's Avatar
    After updated to 8.1 my phone always has a weak Wifi signal, from 1 to 2 bars. On 8.0 always had a full signal strenght in my apartment. Now, I'm about 2-3 meters from my router, and the signal on the phone is weak. Why is this?
    Last edited by Lackooo; 05-19-2014 at 10:16 AM.
    05-19-2014 09:43 AM
  10. foxbat121's Avatar
    After updated to 8.1 my phone always has a weak Wifi signal, from 1 to 2 marks. On 8.0 always had a full signal strenght in my apartment. Now, I'm about 2-3 meters from my router, and the signal on the phone is weak. Why is this?
    The signal bar doesn't work in 8.0. Reportedly 8.1 fixed it and now reports the real signal strength your phone sees.
    05-19-2014 09:58 AM
  11. Lackooo's Avatar
    The signal bar doesn't work in 8.0. Reportedly 8.1 fixed it and now reports the real signal strength your phone sees.
    No, it was perfect in 8.0, now am about 2-3 meters from my router, and have only 1-2 bars? Noo way. I watch my router's signal strength in inSSider, i have -31dB at the smae place, thats more then enough to show a full bar on the phone.
    05-19-2014 10:13 AM
  12. rck1993's Avatar
    I had the same problem when I first updated my L925 to 8.1 DP..... but after doing the update which came a few weeks back for WP 8.1 DP......its working properly...
    05-19-2014 10:19 AM
  13. Lackooo's Avatar
    Another big problem on 8.1 is if I switch on/off the phone, or just enable airplane mode, and disable it, data sense shows +1MB cellular data everytime when I'm on Wifi.
    05-19-2014 10:23 AM
  14. AndyCalling's Avatar
    In 8.0 the WiFi indicator at the top of the start screen only showed that WiFi was connected/connecting. It always showed 'full' when connected at any strength as it was not a strength indicator. Only the indicator on the WiFi settings page showed signal strength.

    Now on 8.1 the indicator on the start screen does show signal strength. Make sure you are comparing the WiFi settings page indicator on 8 to the reading on 8.1 or you will get the wrong impression of what's going on.

    Sounds like you do have an issue though. I'd try rebooting the router, soft resetting the phone, then if still having issues hard resetting it. Also, try messing with your router settings (see your router help forum for assistance with that).
    05-19-2014 10:35 AM
  15. Lackooo's Avatar
    I have no connection/connection speed issues, I just say that signal indicator shows false information I think. Oh, and I need to turn off cellular data before I switch off the phone, idk why is this on 8.1, but data sense shows +1MB data usage everytime when I turn it off/on.
    05-19-2014 10:44 AM
  16. novaprime9's Avatar
    I'm having lots of wifi connectivity issues, including the "Limited- No internet available" problem.

    Also having a lot of trouble with weak signals. We can say all we want that the meter is now just reading properly, but there's no reason that a router only a few yards from me should be barely registering, and at times impossible to connect to.

    These are all routers I had no issues with before updating, btw.
    05-23-2014 03:01 PM
  17. xArgieboy's Avatar
    As now is fully updated, it does show the correct strenght I guess. When i'm here on the PC, since the router is here the Wi-Fi signal is full, but if I go to my room that even though has maybe 1 or 2 walls between the living room and that room is REALLY close. Practically next to each other and the strenght of the signal drops significantly.

    As for the limited Wi-Fi issues is not solved and now I do have to turn it off/on to make it work again.

    For data everything's fine I guess.
    05-23-2014 11:34 PM
  18. lancorp's Avatar
    My 1520 continually has issues, increasingly more lately. It's not my worker phone, so it mostly sits on my desk. But just about every day, it loses internet connectivity. I turn WIFI off and back on, but nothing. Even with just LTE, still no internet. I have a "IP checker" that shows my public IP so I know if my phone is on LTE or WIFI, but it won't show an IP. When I pull down the control center, the phone locks up. Restart it, and WIFI and internet are fine.

    I don't have a lot on it, and I don't change it much, so not sure what has changed.
    06-01-2014 08:33 AM
  19. Rajat Malhotra's Avatar
    I see this about once a day on my 1020. Only a reboot will fix it.
    Just turning wifi off and on again does it for me
    Geddeeee likes this.
    06-03-2014 02:11 PM
  20. Rajat Malhotra's Avatar
    Quite an issue on my l520... Pretty frustrating if u are downloading something
    06-03-2014 02:16 PM
  21. Ma Rio's Avatar
    Yup.. this happens to me once a day I'd say, just turn off and on your WiFi and it's fixed.
    06-03-2014 04:25 PM
  22. Blacklac's Avatar
    The bad part is, it keeps data sense disabled while you're still using data. Network data. I've streamed Youtube and then notice my Wifi signal said Limited and a nice chunk of my monthly data was now consumed, as well.

    I only notice it goes to limited when the signal is really weak. Why not just disconnect though?
    06-03-2014 04:47 PM
  23. MartLea's Avatar
    After updates to 8.1.0.12393.890 on Lumia 620 WiFi reception is definitely weaker than before with 8.0. Usual suggestions regarding resets, turning WiFi on/off etc. make no difference. Maybe the 620 needs a firmware update to fix this but open to any suggestions meanwhile.
    06-04-2014 03:49 AM
  24. PepperdotNet's Avatar
    Still the same behavior. As Samuel L Jackson says on the credit ads, I have to reboot the phone "every damn day" when I get home from work. After being on the office Wi-Fi all day it is always limited when I get home.
    06-05-2014 09:39 PM
  25. sd173's Avatar
    I have had this happening to me almost daily at random times with my 7.8 Lumia 900 (I barely use it anymore though) and my Lumia 1520. I think it's because of Time Warner Carp's horrible internet.

    Maybe if, by a very small chance, everyone who has replied to this thread had this happen while using TWC's internet, that could be the issue?
    06-05-2014 09:49 PM
50 12

Similar Threads

  1. Touch Screen Issue Using Screen Protector Lumia 1320
    By kunafpls in forum Nokia Lumia 1320
    Replies: 11
    Last Post: 07-08-2014, 09:15 AM
  2. Wifi Connection issue
    By AgarwalKaran in forum Nokia Lumia 1320
    Replies: 6
    Last Post: 05-20-2014, 01:33 AM
  3. Headphone issues
    By Chris Moore12 in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2014, 12:40 PM
  4. Issues in Lumia 520
    By Abbas Aka-Sunny in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 3
    Last Post: 05-14-2014, 10:38 AM
  5. Whatsapp and headphone issue..
    By fzkpfw in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2014, 02:22 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD