04-14-2016 08:00 PM
39 12
tools
  1. wpfan86's Avatar
    Should the APN settings on a 950/xl on AT&T be the same as those on a 650 on AT&T? If so, I wonder if a 950/xl owner would be so kind as to post their settings. Maybe those listed on the AT&T page are out of date.
    04-08-2016 02:39 PM
  2. wpfan86's Avatar
    FWIW .. Band 17 is also not listed on AT&T specs for the 950.

    4G-LTE: Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 20, 29, and 30

    This must have something to do with 17 being a subset of 12, as mentioned above.

    https://forums.windowscentral.com/e?...token=XZcSDpSo
    Crazy that AT&T ssays the 950 does not have band 17, but MS says it does. https://forums.windowscentral.com/e?...token=ULFsma3s
    Are these companies just posting random specs? LOL. This is bananas.
    04-08-2016 03:22 PM
  3. RumoredNow's Avatar
    Crazy that AT&T ssays the 950 does not have band 17, but MS says it does. https://forums.windowscentral.com/e?...token=jMjIDhsk
    Are these companies just posting random specs? LOL. This is bananas.
    Could be a Firmware deal.

    I'm waiting for Cricket to get one in so I can try and poke at Field Test Menu.


    <edit> Ooops I read that as 650. So, not Firmware so much as Rep lackadaisical database update.
    04-08-2016 05:29 PM
  4. matthew550's Avatar
    I'm getting LTE with AT&T and T-Mobile. Attached are the screenshots and the default AT&T APN settings (everything below the shot is blank). I'm going to try the "nxtgenphone" APN settings from my AT&T-branded Samsung Galaxy S7 edge to see if it helps speed things along. The phone is still relatively new and so there are still a bunch of background processing going on so I don't trust my speed tests yet.

    EDIT: Using the Lumia 650 Dual SIM from the Microsoft Store / San Antonio, TX, USA

    attapn.jpgatt.jpgtmo.jpg
    Last edited by matthew550; 04-08-2016 at 09:04 PM. Reason: Add local and device info
    RumoredNow likes this.
    04-08-2016 09:00 PM
  5. DLong4's Avatar
    I'm getting LTE with AT&T and T-Mobile. . . . .
    Thanks Matthew. Looks like the default internet APN, and you probably have no MMS APN setting. I'm curious what your firmware and OS levels are, and what LTE speed you're enjoying from AT&T.

    My version: 1511
    My OS: 10.0.10586.164
    My firmware: 01078.00037.16082.41001
    My hardware revision number: 3.0.6.0
    My radio software version: 10c56.00018.0001
    My Chip SOC version: 8909
    04-09-2016 09:09 AM
  6. matthew550's Avatar
    I seem to be averaging "only" 8MB speeds with AT&T but got faster ones with T-Mobile (~18MB) ... perhaps I should've stayed with T-Mobile. Anyway, my firmware versions are the same as yours but my OS is 10.0.14295.1000 version 1511.

    I have my SIM chips in my L640 (refreshed to the same OS and apps as my L650) to see if it feels more responsive than my L650. Love the looks and feel of the L650 but it feels more sluggish than I expected. We'll see...
    04-09-2016 12:36 PM
  7. RumoredNow's Avatar
    Go here: 3G and 4G LTE Cell Coverage Map - OpenSignal and zoom in on the areas you are concerned with...

    Click on "Advanced View" in the info box to reveal what speeds are reported for that area so you know if you are getting all you can... You may also compare networks in your area quite easily.


    capture02.png
    libra89, DLong4 and matthew550 like this.
    04-09-2016 05:35 PM
  8. DLong4's Avatar
    After no luck with phone support, and then with store support, I took the L650 into the AT&T regional support shop today, and they, too, weren't able to get anything better than 4G on this device.

    The supervisor at the AT&T shop even used their own SIM card which he said will work with anything, and at best he was able to have the device show a speed selection drop-down, but 4G was the highest he could pick from.

    So I ran the Device Recovery Tool, installed the OS fresh, and am downloading the available update.

    I'm wondering where the OS 14295.1000 comes from? Is it an insider update? Out of the box, mine came with 10586.107, and the available public update is 10586.164.
    04-09-2016 08:27 PM
  9. RumoredNow's Avatar
    I'm wondering where the OS 14295.1000 comes from?
    That is a Redstone build. I believe that is the current one on Slow Ring...
    04-09-2016 10:22 PM
  10. DLong4's Avatar
    That is a Redstone build. I believe that is the current one on Slow Ring...
    Ah, thanks. Yes, I went to the Windows Insider and installed the fast ring update. Still not getting LTE speeds. It must be that AT&T hasn't fully provisioned for this device.
    RumoredNow likes this.
    04-10-2016 12:03 AM
  11. matthew550's Avatar
    Thank you very much!!! I now feel better about my reported LTE speeds since the site is showing 6MB as the average for my area.



    Go here: 3G and 4G LTE Cell Coverage Map - OpenSignal and zoom in on the areas you are concerned with...

    Click on "Advanced View" in the info box to reveal what speeds are reported for that area so you know if you are getting all you can... You may also compare networks in your area quite easily.


    Click image for larger version. 

Name:	Capture02.png 
Views:	8 
Size:	911.0 KB 
ID:	124944
    RumoredNow likes this.
    04-10-2016 10:49 AM
  12. wpfan86's Avatar
    I've tried the default APN settings and those listed on the AT&T page (the NXTGENPHONE settings). I end up with 4G under both. With default APN, I get about 5mb/s, and under nxtgenphone, I get only about 2mb/s. On my Lumia 920, I was getting about 18mb/s. Darn.
    04-10-2016 08:48 PM
  13. DLong4's Avatar
    This afternoon I signed up with T-Mobile, and do enjoy LTE speeds on that network. Still have the AT&T account, but it's SIM card has been moved to slot 2, and I might end up porting the old number over next month.
    04-10-2016 09:19 PM
  14. Elmira Minulina's Avatar
    Got LTE on Fido (low Rogers) in Canada.

    Posted via the Windows Central App for Android
    Last edited by Elmira Minulina; 04-14-2016 at 08:13 PM.
    04-14-2016 08:00 PM
39 12

Similar Threads

  1. Surface Pro 4 or Surface Book
    By Mikejl87 in forum General Desktop, Laptop & Tablet Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-09-2016, 11:07 AM
  2. Why doesn't the power button wake up my phone on my Lumia 920?
    By Windows Central Question in forum Windows Phones
    Replies: 2
    Last Post: 04-05-2016, 11:14 PM
  3. Not getting notifications for apps on Win 10 Mobile
    By MayoVitalis in forum Windows 10
    Replies: 5
    Last Post: 04-05-2016, 01:54 PM
  4. SMS on the windows 10 Lumia 550 why cant i sms groups or attachements?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 04-05-2016, 01:29 AM
  5. Replies: 5
    Last Post: 04-04-2016, 04:06 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD