1. Rosebank's Avatar
    As above, try to update driver and it says encountered a problem, Weird thing is on my old T61 running 10 it works fine, windows phone seen in file explorer and device manager but on my T430 it does not allow the device to be used, it can see the device in device manager but yellow triangle with exclamation mark on it. Any ides please. Photos to follow...
    10-12-2016 03:20 AM
  2. Rosebank's Avatar
    Device manager before i insert the 950 with USB cable, Tried USB 3.0 and USB 2.0 ports, both do the same thing.

    wp1.jpg
    10-12-2016 03:28 AM
  3. Rosebank's Avatar
    Device manager following insert of 950 via USB cable.

    wp2.jpg
    10-12-2016 03:30 AM
  4. Rosebank's Avatar
    Press the lumia 950 in device manager I get this...

    wp3.jpg
    10-12-2016 03:33 AM
  5. Rosebank's Avatar
    I go ahead to update driver and get this message.

    wp4.jpg
    10-12-2016 03:35 AM
  6. Rosebank's Avatar
    Finally in device manager after all of the above the Lumia icon appears differently.

    wp5.jpg
    10-12-2016 03:38 AM
  7. abhishek singh21's Avatar
    You could try removing your sd card and then connecting. I found a similar thread do check it out :> http://forums.windowscentral.com/mic...usb-cable.html
    10-12-2016 04:10 AM
  8. Rosebank's Avatar
    Will try this now, many thanks.
    10-12-2016 04:15 AM
  9. Rosebank's Avatar
    Thanks for the link but the issue still persists, tried everything, restarts etc, I did remove the sd card and it made no difference, windows 10 laptop and windows 10 mobile and the 2 cant connect? WTH?
    10-12-2016 04:26 AM
  10. Rosebank's Avatar
    I found this setting in the phone to and it makes no difference either even after restarts etc.

    wp_ss_20161012_0001.jpg
    10-12-2016 04:39 AM
  11. Rosebank's Avatar
    Could someone send me a driver that works, I can then add it via device manager. The online search finds a driver but fails to install it as above. ^^
    10-12-2016 04:54 AM
  12. KefKef's Avatar
    Thanks for the link but the issue still persists, tried everything, restarts etc, I did remove the sd card and it made no difference, windows 10 laptop and windows 10 mobile and the 2 cant connect? WTH?
    On my old Lenovo laptop I encounter the following situation:
    Laptop on W10 (32bit) with 4 USB2.0 ports. 3 ports are grouped next to one another, and 4th is on the opposite side of the laptop. If I connect my L950 to the 4th port, nothing happens, but everything works fine on 3 other ports.
    I use the 4th port regularly with my other phones without problems, including Lumia 830 on the same (public) version of W10M as my Lumia 950...

    Btw, what version of W10 are you using; 32 or 64bit?
    Rosebank likes this.
    10-12-2016 09:38 AM
  13. Rosebank's Avatar
    Solved**, I had to manually install the MTP driver files, all ports both 2.0 and 3.0 now work, and on the T61 and T430, also an interesting find was that the computer cant access the phone when screen/phone locked, a nice security feature, no traffic from laptop to phone possible, All good now, thank god. Today I have read horror stories about people resetting their entire laptop to fix this issue, no way was I doing that! Took a while but I got there in the end.

    Right click phone in device manager (yellow exclamation warning)
    update driver, select from PC
    Then select from Drivers on PC, select MTP driver, boom all good, Files can only be transferred when mobile is UNLOCKED!
    wp6.jpg
    wp7.jpg
    Last edited by Rosebank; 10-12-2016 at 10:45 AM.
    10-12-2016 10:33 AM
  14. retro686's Avatar
    This worked for me on my updated Windows 10 Pro desktop and up-to-date Lumia 950 XL in 2017. A Windows 10 Mobile device on Windows 10 desktop in 2017 requiring the device manager to work is stupid. This is where the phone should work PERFECTLY. Really disappointed this doesn't just work...
    Rosebank likes this.
    02-20-2017 10:45 PM
  15. Rosebank's Avatar
    Its really sad that it can take this type of error/mismatch of devices of the same brand. really sad.
    02-23-2017 08:13 AM

Similar Threads

  1. My 950 XL screen goes blank all of a sudden :( PLease help
    By chinni subhash in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 20
    Last Post: 10-26-2016, 10:41 PM
  2. IIS service stopped in build 14942
    By Ashams Karunan in forum Windows 10 Insider Preview
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2016, 03:24 AM
  3. why jio apps not available in my lumia 640xl lte
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2016, 01:17 AM
  4. my microsoft lumia 535 has windows 10. the BLUETOOTH IS NOT SUPPORTING PROPERLY
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2016, 01:14 AM
  5. HP brings substance and style with its new ENVY All-in-One 27 PC
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-12-2016, 12:04 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD