12-31-2012 01:45 PM
113 12345
tools
  1. Haklong's Avatar
    I'm having the data connection issue also. Weirdest thing is, if I have the 900 connected to my PC via USB with Zune open the LTE connection works. If I disconnect, it no longer works. Can someone else try this to see if they can replicate it?
    04-09-2012 06:47 PM
  2. AllPhoneNews's Avatar
    The auto brightness takes a few seconds to decide if it needs to lighten the screen...gets annoying waiting. Camera is a little blurry at times. Found out LTE is just outside my area so I only get HSPA+.
    04-09-2012 07:20 PM
  3. AllPhoneNews's Avatar
    Same here. Sometimes, it only works if I turn the screen on first and then use the camera button. Othertimes it'll work from sleep perfectly.
    I just noticed this on mine too.
    04-09-2012 07:29 PM
  4. sayamachiharu's Avatar
    My phone prompts in the middle of Angry Birds for voice input. It thinks I'm wanting to speak. It stays up for about 10 seconds and then goes away. This happens about every 2 or 3 minutes. Very odd. I'm going to try deleting the game and reinstalling.

    Another very specific problem that will not be commonplace was that my son hit Spanish when I first got the phone. I changed it to English, but the keyboard was still Spanish and the auto correct was also Spanish at random times. Resetting the phone corrected it. Not a big deal.
    Same experience for me. Not only voice prompt, but multitasking and bing too. Phone freezes after it activates whatever on its own and I have to wait a few seconds to get back to what I was doing.

    I think it's an electrical problem with the keys below. Went to a store and they reboot the phone for me (rep held down the back key for like a minute and it reboot). Now seems to work fine and does not act up too much, but still acts up occassionally. Thinking to get the unit replaced or if it is a software problem with all Lumia 900s. Aside from that, capacitive keys seem to bleed into the screen when the screen is off.
    04-09-2012 08:48 PM
  5. VernonEL's Avatar
    I have been seeing the loss of data connectivity issues as well. It seems to happen most often after powering off/on the device.

    I have a grandfathered unlimited plan, and during the troubleshooting process, they felt that they had to switch me to the $40 unlimited LTE plan. I of course stated that this was unacceptable, and they have assured me that it will be changed after the new provisional package has been created. I'm not holding my breath. In the meantime, they are crediting my account the difference ($10).

    I have spent way too much time in the store and on the phone with them since Friday, so they credited my account an additional $150.

    One thing that I have noticed, is that none of the AT&T reps with the Black 900 have seen problems with their data, but the two that I am aware of with the Cyan have been having problems. Keep in mind, that AT&T employees have data packages that are provisioned differently, so I wouldn't consider them to be a representative sample in the troubleshooting process, but maybe there something to the color (model) difference.

    I am using the Cyan version.

    Which color are you all having trouble with?

    Consider editing previous posts instead of adding them all here.
    04-10-2012 12:30 AM
  6. Los's Avatar
    Only 2 issues I've noticed so far.

    1. Touch accuracy
    2. Cam button doesn't wake up the phone from sleep sometimes, even tho I have the setting on

    No other issues yet

    EDIT: I forgot to mention another issue. When waking up the phone sometimes the screen has this slight delay to display the lock screen. Kinda looks like it blacks out for a split second
    Last edited by Los; 04-10-2012 at 01:17 AM.
    04-10-2012 01:08 AM
  7. kltye's Avatar
    I'm having the data connection issue also. Weirdest thing is, if I have the 900 connected to my PC via USB with Zune open the LTE connection works. If I disconnect, it no longer works. Can someone else try this to see if they can replicate it?
    That's because it's using the USB-passthrough to get Internet via your PC.
    04-10-2012 11:43 AM
  8. AllPhoneNews's Avatar
    Just got no data connection again............................
    04-10-2012 12:29 PM
  9. AllPhoneNews's Avatar
    Ok I am pissed now...I just came back from the AT&T store and they couldn't fix the phone and they tried a new sim card. They don't carry the Lumia 900 in Cyan so they told me to call there warranty people nearby. I called them and they said they don't carry the Lumia 900 either. AT&T you are terrible. Basically my phone is not functional without data. I now have to call tech support and go through the same troubleshooting again for them to mail me out a replacement phone...in the mean time I will have no phone data for 2 days! :mad:
    04-10-2012 01:22 PM
  10. raruhs's Avatar
    Updating:
    Just called and I will be getting a new phone in 24 to 48 hrs. Hope it works Ok.
    _______________________________________
    I just finished a call with AT&T tech support and as tweetwp7 said, they have tried all and nothing. No data. She told me that I will need to get a replacement, but she couldn't do it right away as my account is premier and have to go to the premier center. She called and they are updating something on their system and I need to call in 2 hrs... to be honest I am quite disappointed with nokia. I was used to a good phones and I was expecting that they have already test this. I cannot believe that the AT&T guys have not test any phone at all before putting it on the market.

    This issue is spread thru several phones, as we have been reading here and other sites. I hope to get a replacement and get it working right.

    Let' see what happens....
    Last edited by raruhs; 04-10-2012 at 02:12 PM.
    chsoriano likes this.
    04-10-2012 01:29 PM
  11. Bgrubb's Avatar
    I have been seeing the loss of data connectivity issues as well. It seems to happen most often after powering off/on the device.



    I have a grandfathered unlimited plan, and during the troubleshooting process, they felt that they had to switch me to the $40 unlimited LTE plan. I of course stated that this was unacceptable, and they have assured me that it will be changed after the new provisional package has been created. I'm not holding my breath. In the meantime, they are crediting my account the difference ($10).



    I have spent way too much time in the store and on the phone with them since Friday, so they credited my account an additional $150.



    One thing that I have noticed, is that none of the AT&T reps with the Black 900 have seen problems with their data, but the two that I am aware of with the Cyan have been having problems. Keep in mind, that AT&T employees have data packages that are provisioned differently, so I wouldn't consider them to be a representative sample in the troubleshooting process, but maybe there something to the color (model) difference.



    I am using the Cyan version.



    Which color are you all having trouble with?



    Consider editing previous posts instead of adding them all here.
    Every rep in our local store had problems with data on their black 900.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    04-10-2012 01:35 PM
  12. AllPhoneNews's Avatar
    I spent an hour on the phone with AT&T. They are sending a replacement phone overnight.
    04-10-2012 02:55 PM
  13. AllPhoneNews's Avatar
    Every rep in our local store had problems with data on their black 900.

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    I have Cyan
    04-10-2012 02:56 PM
  14. hollywars's Avatar
    I seem to be having a problem with the front facing camera and sending the video clips. The rear facing camera sends the video with no problem anything recorded with the front facing camera seems to crash the phone to the main screen. Anyone else have this issue?

    Also, I just purchased skullcandy 50/50 headphones and the mic does not work with the lumia 900 but with all other phones and products. I used the sony ericsson, apple iphone headphones, older skullcandy iNked, and 3 other third party headphones mic will not work but if I click the volume the phone registers the noise just only the clicking of the volume button. will not turn volume up or down nor function with mic on all 7 headphones. Anyone else with this issue?

    Everything else seems to work fine although I have run into the data problems here and there. Also it takes foreeeeever for my battery to charge up.:@


    Also all 7 headphones work with Titan, hd7s, iphone, ipad and computers just will not work on the cyan 900.
    Last edited by hollywars; 04-10-2012 at 03:43 PM. Reason: forgot to mention!
    04-10-2012 03:40 PM
  15. jmerrey's Avatar
    I just purchased the nokia in-ear buds from amazon, so far they're the only ones that I've found to have full functionality with the 900. So far I've tried the singe and triple button Beats cable, nokia purity hd on-ear cable, and an old iphone earbud.
    04-10-2012 06:31 PM
  16. rogeret's Avatar
    Same experience for me. Not only voice prompt, but multitasking and bing too. Phone freezes after it activates whatever on its own and I have to wait a few seconds to get back to what I was doing.

    I think it's an electrical problem with the keys below. Went to a store and they reboot the phone for me (rep held down the back key for like a minute and it reboot). Now seems to work fine and does not act up too much, but still acts up occassionally. Thinking to get the unit replaced or if it is a software problem with all Lumia 900s. Aside from that, capacitive keys seem to bleed into the screen when the screen is off.
    Yes, I've also had it bring up Bing. I tried holding down the back key, but that didn't do anything. It brings up the background apps, but nothing else until the phone went back to sleep. I am going to try going back to the store with it to see if they have any ideas.

    Thanks for letting me know that I'm not crazy. It's weird and only seems to happen with Angry Birds. Other games are fine.
    04-10-2012 07:15 PM
  17. rogeret's Avatar
    Same experience for me. Not only voice prompt, but multitasking and bing too. Phone freezes after it activates whatever on its own and I have to wait a few seconds to get back to what I was doing.

    I think it's an electrical problem with the keys below. Went to a store and they reboot the phone for me (rep held down the back key for like a minute and it reboot). Now seems to work fine and does not act up too much, but still acts up occassionally. Thinking to get the unit replaced or if it is a software problem with all Lumia 900s. Aside from that, capacitive keys seem to bleed into the screen when the screen is off.
    Also, I just tried it with the phone on the desk and I was careful not to touch anywhere near the bottom buttons and it did it again. Takes about 30 seconds. I'm going to take the phone back.
    04-10-2012 07:25 PM
  18. raidel00's Avatar
    I just purchased the nokia in-ear buds from amazon, so far they're the only ones that I've found to have full functionality with the 900. So far I've tried the singe and triple button Beats cable, nokia purity hd on-ear cable, and an old iphone earbud.
    can you link the headphones you bought from Amazon....thanks

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    04-10-2012 07:29 PM
  19. jmerrey's Avatar
    can you link the headphones you bought from Amazon....thanks

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
    Amazon.com: Nokia Purity Stereo In-Ear Headphones (Black): Cell Phones & Accessories

    fyi, there is another guy on this board who said he has this exact model and they exibit the sketchy behavior that I was describing for the on-ears
    04-10-2012 09:16 PM
  20. FunnyMSB's Avatar
    Just wanted to say that if I receive a new text message when I am running another app or even on the home screen and I open the messaging tile manually, the banner stays on top of the screen for it seems like an indefinitely amount of time. Or until I click on it. Or that could be just the way it is. I have no idea.
    04-10-2012 10:01 PM
  21. poloboy03's Avatar
    I'm currently rocking my Radar until my 900 comes in tomorrow. But I've been hearing that the music playback quality is not that great to my dismay.. Has anyone found this true? On my HD7 and my Radar I set my Sound Enhancer to Bass Boost. None of the Lumia devices have a EQ setting but HTC and Samsung devices have some form of a graphic equalizer.

    Can you compare the sound quality?
    Is there a app for this?
    Is Nokia planning an update?
    Has anyone heard of a hack or ROM that has a EQ of sorts?
    04-10-2012 10:10 PM
  22. tigrisrex's Avatar
    A fully-charged battery of my Lumia 900 doesn't last a day on a light usage! Anyone experiencing this?
    04-10-2012 10:23 PM
  23. Wade.Lovings's Avatar
    I have been having issues with freezing while loading video and accessing wifi, Bluetooth turning off after phone has been asleep after few minutes. Love this phone but just want it to work properly.

    04-10-2012 10:39 PM
  24. Seketh's Avatar
    I have been having issues with freezing while loading video and accessing wifi, Bluetooth turning off after phone has been asleep after few minutes. Love this phone but just want it to work properly.

    Sounds like an hardware issue. Should only get worse over time, so get a replacement.
    04-11-2012 05:07 AM
  25. VernonEL's Avatar
    I know it is not the best place to post this, but I figured I had better help stop the widespread panic.

    Last night Nokia anounced that they have an update on the way for the major issue of losing data connectvity, and that all early adoptors of the 900 will get a credit on their AT&T bill of $100.

    Putting people first Nokia Conversations : the official Nokia blog
    04-11-2012 07:32 AM
113 12345
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD
We have updated our Privacy Policy and Terms & Conditions. Please check them out.